Slotevent Culture Crossing23.09.22Weekender   Bib Brugge
Na een eerste seizoen van activiteiten die diverse gesprekken hebben opgestart in Brugge wil Culture Crossing een groot feest geven! Denk 2 dagen vol interessante gesprekken, muziek, dansen en kunst. In samenwerking met De Republiek, Cultuurcentrum Brugge en Bibliotheek Brugge nodigt Culture Crossing je uit om samen met ons het seizoen af te ronden! Dit evenement wordt gerealiseerd in het kader van 20 jaar Brugge Culturele Hoofdstad 2002. 

VRIJDAG
TALK - KORF
Vlak voor de officiële start van het Culture Crossing seizoen hielden we in samenwerking met AMOK een talk met de allereerste Culture Crossing partners over wat diversiteit betekent voor hen. Nu vragen we onze partners opnieuw aan de tafel om te horen hoe zij het eerste seizoen van Culture Crossing hebben ervaren en hoe de aanpak van hun interne werking werd beïnvloed.

MUSIC 
Free live concert door SHAKA SHAMS.
Shaka Shams drukt nu al zijn stempel op de Antwerpse hiphopscene. In de vorm van features kreeg hij eerder al support van Miss Angel en Blu Samu, twee artiesten die zich de afgelopen jaren op de kaart zetten met optredens op Dour, Rock Werchter en Pukkelpop. Shaka brengt old skool hiphop met invloeden uit alle subgenres, met zijn diepe stem als rode draad. Met zijn muziek wil hij mensen doen nadenken over het echte leven, zonder dat de luisteraar moet inboeten aan plezier. Hou je klaar voor laidback vibes en diepgaande lyrics.
Zijn performance zal voorafgegaan worden door een stomende Dj-set door Saidou om de benen los te gooien. MNKY sluit de avond af.

ZATERDAG
GRATIS FILM + PRAATCAFE - Cinema Lumière
Passage is een documentaire over rituelen, hoe die cultureel verschillen en hoe 12-jarigen dit zien en beleven. De film werd gemaakt door 3 klassen uit Brugge, Gent & Brussel, als initiatief van de Batterie.

Praatcafé (deelname na inschrijving van 11-12u): Na de film worden kinderen uitgedaagd om na te denken over een diverser wordend Brugge.
Hoe zien ze de toekomst van onze stad waarin veel nationaliteiten wonen, vriendschappen sluiten, verliefd worden, samen spelen, schoolgaan & werken... De gedachten van deze jonge stemmen zijn het onderwerp van een Kids Labo van De Batterie, en worden later op het jaar gedeeld met de inwoners van onze stad.

I.s.m. De Republiek, Jeugdfilm in Brugge, De Batterie en Vrijetijdsparticipatie Brugge. Begeleiding praatcafé: De Aanstokerij

TALK - CC De Biekorf + KORF
Het gesprek starten over gevoelige onderwerpen zoals diversiteit en inclusie is de voorbije jaren steeds belangrijker geworden. Maar is het ook nodig om deze gesprekken te hebben met kinderen? Meer specifiek is dit relevant in wat onze jeugd leest? Kom er meer over te weten tijdens dit panel gesprek over diversiteit in jeugdliteratuur!

Wat met uw kinderen? Op hetzelfde moment zullen uw kinderen muzikaal aan de slag gaan met een muziek en ritme workshop ‘op reis met de muziek caravan’ voor kinderen vanaf 3 jaar geleid door Tamboeri.
Na het panelgesprek zal je samen met uw kinderen kunnen genieten van een muzikaal voorleesmoment!
Blogpost